Cserépmadár Szállás

9946 Velemér, Fő utca 7.
Telefon: +36 20 534 2780
E-mail: foglalas@cserepmadar.hu
3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező,
hatalmas kert erdő és patak között
2 hétre elegendő őrségi túraterv

TISZTASÁG: A hulladék a konyhában található szemetes edényekben, és az udvaron (a Boronaház déli, utcai sarkánál) lévő kukákban helyezhető el. A komposztálásra és trágyázásra alkalmas zöldhulladékot az egyik konyhai szemetes edényben gyűjtjük és a kertben, a fenyőfák mögötti bodzabokor tövében egy komposztgödörbe öntjük. A vendégek tisztán kapják meg a szobákat és a fürdőszobákat, azok napi takarításáról maguk gondoskodnak és távozáskor tisztán adják vissza. A közös helyiségekben mindenki maga után takarít (pl. elmossa az általa használt edényeket). Takarítóeszköz a konyhában és a fürdőszobákban található. A mosott ruhát kötélen, vagy a fürdőben található állványon lehet szárítani. Dohányozni a szabadban lehet. Sáros időben és fűnyírás után kérjük a cipőket papucsra cserélni az előtérben! Eső idején legalább az északi ablakokat be kell csukni, száraz időben a fürdőszobákat érdemes kereszthuzattal szellőztetni. A szúnyoghálóval le nem zárt, nyitva felejtett ablakokon bejön a macska és elviszi a sültcsirkét az asztalról. Ha a Pestről hozott fagyasztott húst kitesszük az udvarra felengedni, annak meg a szomszéd kutyája örül.

A HÁZ SPECIALITÁSA a századfordulós paraszti hagyomány, amelynek megőrzésére oly féltő gonddal vigyáztunk a lebontásra ítélt ház helyreállításakor és berendezésekor. Hozzáértő szakemberek és lelkes amatőrök hada dolgozott a házon és a bútorokon, hogy a kopások szépsége kidomborodjon, hogy az idő nyomát beragyogja valamiféle nemes patina. Őszinte örömünkre szolgál, hogy ebbéli törekvésünk sok vendégünk tetszését elnyerte.Velemér és a ház szépsége a városi ember számára meghökkentő békével és nyugalommal párosul. Aki otthon csak 4 órát tud aludni, az nálunk 11 órát alszik. Akit otthon gondok gyötörnek, annak e házban kisimulnak a vonásai, és derűsen telnek a napjai. Minden évben van néhány kisgyermek, aki azzal lopja be magát a szívünkbe, hogy a nyaralás végén nem akar hazamenni a szüleivel, hanem inkább maradna ebben az őzekkel teli csodálatos környezetben, a szállás különleges hangulatú tereiben.

ÉSZREVÉTELEK: Amennyiben kifogása, kérése van, csak nekem szóljon (06(20)534-2780) – de ha elégedett a körülményekkel, azt mondja el mindenkinek!

Kellemes pihenést kíván kedves vendégeinek: Varga Géza házigazda

CSINYÁLÓHÁZ

A portán külön épületben található Csinyálóházban egy 5 ágyas lakosztály áll a vendégeink rendelkezésére.

SINDÜMÚZEUM

A portán található a Sindümúzeum (a világ legnagyobb kismúzeuma), amely egyedülálló kiállítási anyaggal bizonyítja a népi jelkincs és a székely rovásírás genetikus kapcsolatát és kőkori eredetét.