Cserépmadár Szállás

9946 Velemér, Fő utca 7.
Telefon: +36 20 534 2780
E-mail: foglalas@cserepmadar.hu
3 szoba, 3 fürdőszoba, konyha, étkező,
hatalmas kert erdő és patak között
2 hétre elegendő őrségi túraterv

A telek felső határa a dombon futó aszfaltút, alsó határa a völgyben csobogó patak. A közöttük fekvő ingatlan nagyobb része zöldterület.

A vendégek a zöldterület minden részét használhatják. A telek 1600 négyszögöles, azaz meglehetősen tágas. A látogatót magával ragadó szabadság-érzetet fokozza, hogy a szeres településeken kialakult szokásnak megfelelően a porták nincsenek körülkerítve, a ritkán épült házak között virágos rétek, kis ligetek, elhagyott, de még termő gyümölcsösök találhatók. A velemériek nem egy-egy zárt telken, hanem egy nyitott, gyönyörű tájban élnek.

A telek felső felét kaszáljuk és nyírjuk, a telek alsó részén azonban a természetes növénytársulások megőrzésére törekszünk. Ezt a forrásos területrészt inkább csak gumicsizmával érdemes végigjárni, a patakhoz azonban (ahová szarvasok járnak inni) gumicsizma nélkül is le lehet menni.

A kert nyújtotta lehetőségek:

  • szalonnasütés, bográcsozás
  • pihenő- és nyugágyak, kerti bútorok
  • lugas, kerti zuhany nap melegítette vízzel
  • tollaslabda és ping-pong asztal
  • szezonális gyümölcsök

Az épületek (Cserépmadár szállás, Boronaház, pajta, Csinyálóház) által körülzárt füves udvarban pad, székek, asztal szolgálja a pihenést. Itt parkolhatnak az autók is, a mély és bővizű kút mellett, vagy a ház végében kialakított területen. A pajtában előadásokat, táncmulatságokat és bútorfestő foglalkozásokat lehet szervezni. A Boronaházban nyílt meg a Sindümúzeum, ahol a veleméri és környékbeli agyagművesség termékei tekinthetők meg.

Egy lebontott hatalmas pajta helyén alakult ki egy lugas, amely alatt nyaranta kellemesen hűsölhetünk. A lugas alatt székek és asztal, a sarkában kerti zuhanyozó. Szőlőérés idején az étkezésekhez szabadon szedhetnek szőlőt a vendégek.

A kert és az udvar képei

 

Foglalás